Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شانا»
2024-05-04@04:10:38 GMT

منابع ورودی صندوق‌های بازنشستگی نفت تقویت می‌شود

تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۹۱۴۸۱

منابع ورودی صندوق‌های بازنشستگی نفت تقویت می‌شود

رئیس هیئت‌رئیسه صندوق‌ها با بیان اینکه برای تعهدهای آینده باید پیش‌بینی کرد، گفت: به دست آوردن سهم بیشتر در شرکت‌هایی که محصولات صادراتی دارند سبب تقویت منابع صندوق و جبران کاستی منابع ورودی از محل کسور کارمندان می‌شود.

به گزارش شانا به نقل از صندوق بازنشستگی نفت، عبدالحسین بیات رئیس هیئت‌رئیسه صندوق‌های بازنشستگی صنعت نفت در نشست با مدیران‌ عامل شرکت‌های سرمایه‌گذاری مرتبط با صندوق‌ها گفت: به‌دنبال سیاست‌های کلی کشور درباره کوچک‌سازی بدنه‌ دولت، استخدام‌های رسمی کاهش و واگذاری‌ها افزایش یافت بنابراین، منابع ورودی صندوق‌های بازنشستگی صنعت نفت از محل کسور کارمندان شاغل به نسبت تعداد بازنشستگان، محدود شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: برای جبران منابع ورودی رو به کاهش از محل کسور کارمندان شاغل، راهی جز افزایش فعالیت‌های اقتصادی نیست بنابراین باید روی اهدافی متمرکز شد که بازدهی و سودآوری بیشتری داشته باشد.

رئیس هیئت‌رئیسه صندوق‌های بازنشستگی صنعت نفت تصریح کرد: فعالیت اقتصادی و درآمدزایی باید متناسب با تعهدهای کنونی و آینده باشد، برای افزایش درآمدهای صندوق، یکی از برنامه‌هایی که باید بیشتر به آن پرداخته شود تقویت درآمدهای ارزی از طریق بهره‌مندی از شرکت‌هایی است که تولیدات آنها صادراتی و ارزآور است.

بیات ادامه داد: از این رو صندوق می‌تواند در این شرکت‌ها، سهم بیشتری داشته باشد یا شرکت‌های تابعه خود را که محصولات صادراتی دارند توسعه دهد.  

وی گفت: نگاه مهندسی در بنگاه اقتصادی کافی نیست، برای حضور در بازار اقتصادی باید مسائل مهندسی و اقتصادی با هم مدیریت شود در این صورت است که راهبرد یا راهبردهای درست برای حضور یا توسعه‌ بازار به‌کار گرفته می‌شود و هدایت بنگاه‌های اقتصادی، هوشمندانه‌تر می‌شود.

رئیس هیئت‌رئیسه تاکید کرد: نباید نگاه غیراقتصادی در گروه صندوق‌ها حاکم باشد، مسئولان امانت‌دار منابع و دارایی‌ها هستند، از این رو، باید با اتکا به توان خود و بکه‌ارگیری دانش روز با انتخاب بهترین راهبرد یا راهبردهای اقتصادی، امانت‌دار منابع و موجب ازدیاد آنها باشیم.

رصد روزانه بازدهی سرمایه‌گذاری‌ها

بیات گفت: برای استمرار حضور در بازارهای اقتصادی و بهره‌وری، صرف تمرکز روی صورت‌های مالی سالانه کافی نیست باید از روش‌های حسابداری مدیریتی بهره برد تا هر لحظه بتوان از وضع بنگاه اقتصادی آگاه شد و متناسب با شرایط بازار تصمیم گرفت زیرا مسیر بنگاه‌های اقتصادی پویاست از این رو رصد روزانه بازدهی سرمایه‌گذاری‌ها ضرورت دارد.  

وی افزود: با کار مطالعاتی باید مشخص کرد تعهدهای آینده با فعالیت‌های اقتصادی چه مقدار تناسب دارد بنابراین، باید با ترسیم الگوهای مناسب، پیش‌بینی پویایی از آینده داشت.  

رئیس‌ هیئت‌رئیسه با بیان اینکه شفاف‌سازی و آسیب‌شناسی فرایندها، ۲ رکن مهم هستند، گفت: تهیه مفاد جامع، شفاف، تعاریف و شرایط قطعی برای قراردادها و پیمان‌ها، ضروری است.  

در این نشست مدیران عامل شرکت‌های اقتصادی صندوق‌ها، گزارشی از وضع شرکت‌های متبوع ارائه کردند. رئیس هیئت رئیسه نیز از اقدامهای انجام شده تشکر و قدردانی کرد.

منبع: شانا

کلیدواژه: صندوق بازنشستگی صنعت نفت ایران صندوق های بازنشستگی رئیس هیئت رئیسه منابع ورودی صندوق ها شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.shana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۹۱۴۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در استفاده از منابع صندوق توسعه ملی عجله نمی‌کنیم

امتداد - بانک مسکن با اعلام این‌که اکثر پروژه‌های بخش حمل‌ونقل کشور فاقد درآمدهای ارزی پایدار هستند توضیحاتی در رابطه با امضای قرارداد با صندوق توسعه را ارائه کرد.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ، روابط عمومی بانک مسکن در واکنش به انتشار گزارش « قرارداد بانک مسکن و صندوق توسعه ملی روی کاغذ ماند » پاسخی را ارسال کرده که متن آن در ادامه می‌آید؛

تفاهمنامه سپرده‌گذاری ۲ میلیارد دلاری صندوق توسعه ملی در بانک مسکن اوایل بهمن ماه سال ۱۴۰۲، امضا و به موجب آن مقرر شد طرح‌ها و پروژه‌های مرتبط با توسعه حمل‌ونقل کشور در اولویت استفاده از وجوه سپرده‌گذاری شده صندوق توسعه ملی قرار گیرند.

تسهیلات پرداختی از محل فوق، قابلیت تبدیل به ریال را نداشته و باید به طرح‌هایی تخصیص داده شوند که دارای درآمدهای ارزی باشند تا بتوانند با استفاده از این درآمدهای ارزی، در مدت زمانی حداکثر ۳ ساله نسبت به بازگرداندن اصل و سود تسهیلات مأخوذه (به صورت ارزی) اقدام کنند.

با توجه به این که اکثر پروژه‌های بخش حمل‌ونقل کشور، فاقد درآمدهای ارزی پایدار بوده و به صورت بلندمدت اجرا می‌شوند و دوره بازگشت سرمایه گذاری انجام شده آن ها نیز عموماً بیش از ۵ سال است.

از سوی دیگر به دلیل تحریم‌های ظالمانه خریداری قطار، هواپیما و … به سختی میسر می‌شود (همچنین با توجه به این که دوره بازگشت سرمایه آنها، بیش از سه سال مورد نظر صندوق توسعه ملی برآورد می شود) ، تاکنون طرح حائز شرایطی در بخش حمل‌ونقل، ترانزیت و مسکن و ساختمان به بانک مسکن معرفی نشده و بانک در حال رایزنی با ذی‌نفعان مختلف است تا طرح های حائز شرایط این بخش را که تمایل به استفاده از تسهیلات داشته باشند، شناسایی کند.

به موازات این امر، بررسی و شناسایی سایر پروژه‌های دارای توجیهات فنی، اقتصادی و مالی لازم (برخوردار از درآمدهای ارزی) در سایر بخش‌های اقتصادی نیز در دستور کار بانک مسکن قرار گرفته تا با رعایت ضوابط و مقررات ابلاغی نسبت به اعطای تسهیلات از منابع فوق اقدام کرده و متعاقباً مابه التفاوت سود حاصله را برای اجرا طرح‌های حمایتی مورد نظر دولت محترم مورد استفاده قرار دهد.

در نهایت درخصوص اجرا تفاهمنامه مذکور، این بانک قبل از هر چیز و به منظور حفظ و صیانت از منابع ملی کشور، خود را موظف می داند تا نسبت به تخصیص درست و بهینه منابع با رعایت ضوابط و مقررات مربوطه اقدام کرده و احتیاط لازم را برای جلوگیری از هدر رفت این منابع معمول دارد.

خاطرنشان می‌شود هرگونه اقدام شتابزده در تخصیص منابع ارزی، بدون انجام بررسی‌های جامع و کامل تقاضاهای واصله، از حیث ظرفیت اعتباری متقاضیان و امکان‌سنجی هر طرح با توجه به مندرجات گزارش‌های توجیهی مالی، فنی و اقتصادی و مطالعات میدانی می‌تواند خسارات قابل توجه و جبران ناپذیری را متوجه بانک کرده و منجر به تضییع حقوق ذی‌نفعان و تمامی آحاد جامعه شود که این امر ملاحظه اصلی بانک مسکن و سایر مراجع ذیصلاح در تخصیص منابع مذکور است.

 

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • در استفاده از منابع صندوق توسعه ملی عجله نمی‌کنیم
  • وابستگی صندوق‌های بازنشستگی به بودجه دولت ناشی از چیست؟
  • قالیباف و آقاتهرانی برای ریاست مجلس به توافق رسیدند؟
  • قالیباف و آقاتهرانی برای ریاست مجلس به توافق رسیدند؟ /متفکرآزاد: دعوا بر سر صندلی را دوست ندارم/یوسفی: تصمیمات باید در درون مجلس گرفته شود
  • بانک مسکن: در استفاده از منابع صندوق توسعه ملی عجله نمی‌کنیم
  • سه نامزد دیگر به لیست شورای ائتلاف اضافه می‌شود
  • یکدست یا تضارب آرا/ ترکیب هیئت‌رئیسه مجلس دوازدهم چگونه خواهد بود؟
  • اضافه شدن ۳ نامزد به لیست شورای ائتلاف برای انتخابات مجلس در ۲۴ ساعت آینده
  • ورودی آب به سد زاوین کلات بیش از سه برابر شد
  • منابع محدود بانک‌های خراسان شمالی مشکل‌زا‌ شده است