Web Analytics Made Easy - Statcounter

جلیل سالاری در گفت وگو با خبرگزاری فارس در واکنش به صحبت های نصرت رحیمی  رئیس هیأت رئیسه صندوق بازنشستگی صنعت نفت که اخیرا با  روابط عمومی صندوق‌های بازنشستگی پس‌انداز و رفاه کارکنان صنعت نفت در خصوص ابطال اساسنامه این صندوق با حکم دیوان عدالت اداری صورت گرفته است، گفت: ایشان چند موضوع را مطرح کردند که  ذهن خواننده را منحرف می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قائم‌مقام اسبق شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ادامه داد: ایشان آمده ماده 14  قانون اختیارات نفت را به نفع خودشان مصادره به مطلوب کردند وگفتند که در این ماده گفته شده است  شرکت ملی نفت مکلف است. در صورتی که در متن ماده 14 هیچ اشاره ای به تکلیفی که شرکت ملی نفت ایران اساسنامه ای تنظیم کند، نکرده است.

شاکی اساسنامه صندوق بازنشستگی خاطرنشان کرد: دومین بحث این است که چگونه ممکن است یکی از شرکتهای تابع وزارت نفت که حتی نمی تواند اساسنامه خودش را تفسیر کند  و تغییر دهد و آنهم به صورت عجولانه در 93/12/27 بدون اینکه نماینده ذی نفعان باشد و شرایط قانونی را طی کند یک مجموعه ای را که سابقه 70 ساله دارد از بدو فعالیت هم هویت حقوقی داشته و بعد به عنوان یک موسسه غیر تجاری و آنهم با سرمایه صفر بیاید آگهی و ثبت کند.

وی تصریح کرد: سوال این است که آیا سرمایه صندوق بعد از 70 سال به صفر رسیده است؟ مگر خود آقای رحیمی در سال 97 از معاون حقوقی مجلس درخواست استفساریه نکرده بود چگونه ایشان تصور می کند که هیات مدیره شرکت ملی نفت مرجع تصویب اساسنامه صندوق است؟

سالاری خاطرنشان کرد: مگر می شود  اساسنامه ای که کلا ابطال شده و بند بند آن ایراد شکلی و ماهوی دارد بگوییم فقط با تصویب هیات وزیرا مشکلش حل می شود.

به گفته سالاری نصرت رحیمی  به بند "م" ماده 35 اساسنامه سال 56 اشاره کردند ایا ایشان نمی داند اساسنامه سال 56 با توجه به قانون نفت و قانون وظایف و اختیارات نفت دیگر وجاهت قانونی ندارد؛ بنابراین بند م ماده 35 اساسنامه سال 56 هیچ گونه اعتبار قانونی ندارد حتی اگر به همان بند هم استناد کنیم آنجا به نحوه نظارت بر صندوق تاکید شده است و هیچ گونه شخصیت حقوقی مستقلی برایش تکلیف نشده است.

وی گفت: بحث بعد این است که اگر صندوق خصوصی و بنگاه تجاری است پس مدیران شاغل دولتی در این صندوق چه می کنند  و چرا تا سال 94 در سامانه ثبت شرکت ها ثبت نشده است؟ آیا مجمع عمومی صندوق هیات مدیر شرکت ملی نفت است؟

سالاری ادامه داد: اگر صندوق غیر تجاری است چگونه یک میلیارد دلار تسهیلات از صندوق توسعه ملی اخذ شده است؟وام می گیرند و با شرکت های تابعه خرید مواد نفتی می کنند.

وی گفت:  بند م ماده 35 اساس نامه که منسوخ شده است در ماده 4 قانون نفت  و قانون اختیارات نفت نیز گفته شده است تصویب اساسنامه مجموعه های تابعه شرکت نفت و وزارت نفت در اختیار مجلس شورای اسلامی است.

 سالاری تصریح کرد:حتی اگر این اساسنامه با همین شکل به تصویب هیات وزیران هم برسد باز دارای ایرادات اساسی است و با قانون های بالادست مغایرت دارد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس نصرت رحیمی چندی پیش طی مصاحبه ای با اشاره به اینکه هیأت عمومی دیوان عدالت اداری وقتی رأی صادر می‌کند دیگر قابل تجدیدنظر نیست، گفت: براساس حکم دیوان عدالت اداری دیگر اساسنامه این صندوق دارای اعتبار نیست و ما به اطلاع رئیس قوه مجریه این موضوع را رساندیم که ممکن است در اجرائیات صندوق مشکلی پیش آید. 

وی در پاسخ به این سؤال که چرا این مشکل ایجاد شد و چرا پیش‌تر به این اختلال قانونی توجه نکرده بودید، گفت: در قانون این مسئله صراحتاً آمده بود که وزارت نفت مؤظف است اساسنامه صندوق نفت را تنظیم کند و به مراجع ذی‌ربط جهت تصویب ارائه دهد که براین اساس در سال 93 اساسنامه این صندوق تنظیم شد و تصور این بود که هیأت امنا می‌تواند آن را مصوب کند. بنابراین هیأت امنای صندوق نفت که همان شرکت ملی نفت ایران است اساسنامه را تصویب و جهت ثبت به اداره ثبت شرکت‌ها ارسال کرد تا پس از ثبت مبنای حقوقی فعالیت‌های اقتصادی باشد.

رئیس هیأت رئیسه صندوق بازنشستگی صنعت نفت با اشاره به اینکه به نظر مراجع ذی‌ربط هیأت امنا مؤظف به تصویب رساندن اساسنامه نبوده است و باید هیأت وزیران برای تصویب این اساسنامه اقدام می‌کرد، گفت: این موضوع از نظر حقوقی قابل بررسی است و دیوان هم بر همین اساس رأی صادر کرده است. بنابراین مراحل تصویب‌خواهی در هیأت وزیران باید طی شود.

رحیمی در پاسخ به این سؤال که اگر همین اساسنامه در هیأت وزیران تصویب شود مشکلی ایجاد نخواهد شد، گفت: رأی دیوان بر این است که اگر همین اساسنامه در هیأت وزیران تصویب شود دیگر مشکلی ندارد. طبیعتاً مصوبه هیأت وزیران به کمیته تطبیق مجلس می‌رود که آن را با قانون تطبیق می‌دهند تا مغایرتی نداشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: دیوان عدالت همه اساسنامه صندوق بازنشستگی نفت را ابطال کرده و به بند خاصی اشاره نداشته است و در قانون وظایف و اختیارات وزارت نفت مصوب 91.12.19 آمده است تصویب اساسنامه با مراجع ذی‌ربط است و مطابق ماده واحده قانون اصلاح برخی از مواد قانون اصلاح مقررات بازنشستگی و وظیفه قانون استخدامی کشور مصوبه 1380 همه صندوق‌های بازنشستگی موضوع این ماده دارای شخصیت حقوقی مستقل بوده و طبق ضوابط خود اداره می‌شوند و همین ماده واحده تصریح می‌کند صندوق‌های بازنشستگی از شمول قوانین و مقررات عمومی دولت مستثنی هستند. 

منبع: تابناک

کلیدواژه: چنار محمودی ایدز کامبوج مجید تخت روانچی عباس ایروانی سحر تبر اساسنامه صندوق بازنشستگی نفت صندوق های بازنشستگی چنار محمودی ایدز کامبوج مجید تخت روانچی عباس ایروانی سحر تبر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۳۶۰۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابلاغ ماده واحده «تعیین ترکیب اعضای هیئت مرکزی جذب اعضای هیئت علمی دانشگاه فرهنگیان»

رئیس ­جمهور ماده واحده «تعیین ترکیب اعضای هیأت مرکزی جذب اعضای هیأت علمی دانشگاه فرهنگیان» را برای اجرا ابلاغ کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، ماده واحده «تعیین ترکیب اعضای هیأت مرکزی جذب اعضای هیأت علمی دانشگاه فرهنگیان» که در جلسه ۸۹۷ مورخ ۱۴۰۲/۱۲/۰۸ شورای عالی انقلاب فرهنگی به‌تصویب رسیده است، از سوی سید ابراهیم رئیسی به عنوان رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی، به شرح زیر خطاب به «وزارت آموزش و پرورش»، «دانشگاه فرهنگیان» و «هیأت عالی جذب اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی و پژوهشی» ابلاغ شد:

«ماده واحده «تعیین ترکیب اعضای هیأت مرکزی جذب اعضای هیأت علمی دانشگاه فرهنگیان» که در جلسه ۸۹۷ مورخ ۱۴۰۲/۱۲/۰۸ شورای عالی انقلاب فرهنگی و بر اساس مصوبه جلسه ۴۶۶ شورای معین شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده است، به شرح ذیل برای اجرا ابلاغ می‌گردد:

«ماده واحده - با استناد به بند «ج» ماده ۲ مصوبه سیاست‌ها و ضوابط کیفیت بخشی دانشگاه فرهنگیان (مصوب جلسه ۸۷۹ مورخ ۱۴۰۲/۰۱/۲۲ شورای عالی انقلاب فرهنگی)، ترکیب اعضای هیأت مرکزی جذب اعضای هیأت علمی دانشگاه فرهنگیان به شرح بندهای ذیل تعیین می‌شود:

الف- اعضای حقوقی:

وزیر آموزش و پرورش (رئیس هیأت مرکزی جذب اعضای هیأت علمی دانشگاه فرهنگیان)

رئیس دانشگاه فرهنگیان (نایب رئیس و دبیر هیأت مرکزی جذب دانشگاه فرهنگیان)

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها یا نماینده تام‌الاختیار وی

دبیر ستاد نظارت و راهبری تعلیم و تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی

دبیر هیأت مرکزی جذب اعضای هیأت علمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری

رئیس دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی

ب- اعضای حقیقی:

اسدالله اسدی گرمارودی

سعید غیاثی ندوشن

سیدنقی موسوی

فهیمه فرهمندپور

فخرالسادات نصیری

تبصره- مدت زمان عضویت اعضای حقیقی ۴ سال است».

کد خبر 749968

دیگر خبرها

  • وابستگی صندوق‌های بازنشستگی به بودجه دولت ناشی از چیست؟
  • اعضای شبکه اجرای قانون اساسی در استان بوشهر، منصوب و معرفی شدند
  • تدوین اساسنامه صندوق ذخیره مزایای پایان خدمت کارکنان دانشگاه آزاد/ تحول اداری به‌زودی آغاز می‌شود
  • اعضای شبکه اجرای قانون اساسی در استان بوشهر معرفی شدند
  • افشاگری کیهان درباره مخالفت با لایحه عفاف و حجاب
  • تقدیر از کارگران میبدی
  • ابلاغ ماده واحده «تعیین ترکیب اعضای هیئت مرکزی جذب اعضای هیئت علمی دانشگاه فرهنگیان»
  • ابلاغ ماده واحده «تعیین ترکیب اعضای هیأت مرکزی جذب اعضای هیأت علمی دانشگاه فرهنگیان»
  • کارگران میبدی تقدیر شدند
  • حق‌الزحمه ساعت اضافه تدریس معلمان دو برابر می شود/ ۶۷ هزار فرهنگی در آستانه بازنشستگی