Web Analytics Made Easy - Statcounter

غلامرضا انبارلویی | صندوق، صندوق است فرق نمی‌کند. می‌خواهد صندوق بازنشستگی کشوری یا لشکری باشد یا صندوق تامین  اجتماعی یا صندوق ذخیره ارزی یا صندوق توسعه ملی. این صندوق‌ها به صورت شرکت اداره می‌شوند و در قالب تراز و صورت سود و زیان بایستی حسابدهی شوند و دارای ارکان مسئول باشند، عملکرد مالی آنها باید توسط حسابرس مستقل و بازرس قانونی رسیدگی و نتیجه رسیدگی به رعایت ماده ۱۵۱ قانون تجارت باید به صورت هر گونه تخلف و تقصیر مدیران به مجمع آن وهرگونه تصرف غیرقانونی در وجوه آن به ماهو جرم به مرجع قضائی اعلام شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سخن  این است؛ آیا این روال در رسیدگی به عملکرد مالی صندوق‌ها طی می‌شود؟ اگر این روند در هر بنگاه اقتصادی طی شود دیگر شاهد سوء جریان مالی و سوءمدیریت‌های منتهی به تجمع ذی‌نفعان در مقابل مجلس یا هر مکان عمومی دیگر نخواهیم بود. با این مقدمه می‌پردازیم به صندوق بازنشستگی نفت. مراتب این پردازش به منظور هشدار به مراجع نظارتی و آگاه‌سازی حسابرسان مستقل و همچنین مدیران صندوق به شرح زیر است:

۱- هویت حقوقی صندوق بازنشستگی نفت چیست؟ اگر این صندوق به موجب قانون تاسیس شده که در مانحن‌فیه به موجب ماده ۳۵ قانون اساسنامه نفت مصوب ۱۳۳۷ تاسیس شده ویک صندوق یا شرکت دولتی تابعه وزارت نفت است. حال چرا نامش در عداد شرکت های دولتی در پیوست شماره ۳ قانون بودجه‌های سنواتی نیست؟

۲-  مگر از حقوق و مزایای هر کارمند رسمی شرکت ملی نفت و ده ها شرکت تابعه آن ۶ درصد سهم کارمند و ۱۹درصد سهم دولت به ماهو شرکت ملی نفت ایران جمعا ۲۵درصد یعنی یک چهارم حقوق و مزایای کارکنان رسمی شرکت ملی نفت همه ماهه کسر و به حساب صندوق بازنشستگی نفت واریز نمی‌شود؟ پس چرا نه در جدول شماره ۷ قانون بودجه و نه در پیوست شماره ۳ بودجه عملکرد این سهم دولتی صندوق بازنشستگی نفت منعکس نیست؟

۳- اگر این صندوق دولتی نیست و خصوصی است، مدیران دولتی شاغل و بازنشسته صاحب منصب در مجمع و هیئت مدیره صندوق چه می‌کنند؟

۴- اگر این صندوق دولتی نیست و به عنوان یک بنگاه تجاری یا غیر تجاری از ۶۰یا۷۰سال پیش تاکنون فعالیت می‌کرده و می‌کند چرا تا سال ۹۴ در سامانه ثبت شرکت‌ها نیست؟

۵- چه اتفاقی در سال ۹۴ افتاده؟ آیا مدیران نفتی در صندوق بازنشستگی خواب‌نما شده‌اند که بعد از ۷۰ سال فعالیت صندوق با رجوع به ثبت شرکت‌ها صندوق را به ثبت رسانده‌اند؟ آن هم به عنوان یک موسسه غیرتجاری؟

۶- بیش از ۷۰ سال است که صندوق بازنشستگی نفت در حوزه‌های خدماتی، بازرگانی - اقتصادی و مالی وسرمایه‌گذاری ، پیمانکاری، تولیدی، تاسیساتی، ساختمانی، تامین مواد و کالا، پذیرش سهام، اعطای تسهیلات ریالی وارزی به فعالیت مشغول است. آیا این فعالیت‌ها فعالیت غیرتجاری تعریف می‌شوند که در دقیقه ۹۰ پایانی سال ۹۳، صندوق را به عنوان موسسه غیرتجاری به ثبت رسانیده اند؟

چه اتفاقی در صنعت نفت افتاده که با عجله صندوقی با قدمت ۷۰سال را در سال ۹۳ به ثبت رسانده‌اند؟ (۱)

۷- آیا صندوقی که بیش از ۷۰سال ۲۵درصد حقوق و مزایای ده‌ها هزار نفر از کارکنان صنعت نفت را به عنوان سهم کارمند و سهم دولت دریافت کرده و می‌کند، سرمایه‌اش صفر ریال است؟!

۸- آیا ۲۵درصد درآمد حاصل از حقوق و مزایای کارکنان صنعت نفت طی۷۰ سال گذشته که به حساب صندوق واریز شده یک ریال ارزش افزوده نیافته تا به حساب سرمایه صندوق بازنشستگی نفت واریز شود که وقتی صندوق را در سال ۹۳ با عجله به ثبت رسانده‌اند همان یک ریال بشود سرمایه صندوق نه صفر ریال. آیا سرمایه صندوق بعد از ۷۰ سال فعالیت، به صفر رسیده است؟ (۲)

۹- مگر می شود ۲۵درصد حقوق و مزایای ده‌ها هزار نفر از کارکنان صنعت نفت شاغل در ۳۷ شرکت نفتی عظیم و گازی مندرج در پیوست شماره ۳ قانون بودجه سال ۹۴ به صندوق بازنشستگی نفت از سال‌ها پیش تا همین سال به حساب صندوق بازنشستگی نفت واریز شود، اما وقتی می‌روند صندوق را به ثبت می‌رسانند سرمایه چنین صندوق را صفر ریال اعلام ‌کنند؟ سرمایه صندوق در سال ثبت واقعا صفر ریال است یا کسانی که آن را به ثبت رسانده‌اند به ثبت شرکت‌ها گزارشی خلاف واقع داده‌اند؟! کدام یک از این دو فرض صحیح است؟

۱۰- هدف ثبت‌کنندگان صندوق بازنشستگی نفت از این صفر انگاری سرمایه صندوق در ثبت شرکت‌ها چه بوده است؟ امروز حتی دو نفر که قصد مشارکت در یک امر خدماتی ساده انجام نظافت را دارند، سرمایه خود را در مشارکت با حداقل یک میلیون ریال در ثبت شرکت‌ها اعلام و آگهی می‌کنند، چرا مسئولین صندوق بازنشستگی نفت با قدمتی ۷۰ساله که ۲۵درصد حقوق نجومی یا غیر نجومی کارکنان صنعت نفت را همه ماهه قبل از پرداخت حقوق و مزایا به کارکنان دریافت می‌کنند، به ثبت شرکت‌ها  اعلام سرمایه صفر ریالی می‌دهند؟ آیا معنا و مفهئوم این آگهی، اعلام از بین رفتن سرمایه صندوق به صفر یا زیر صفر است؟ نکند مسئولین نفتی کسور را از حقوق کارکنان کسر اما در وجه صندوق پرداخت نکرده‌اند؟

۱۱-هویت حقوقی صندوق تامین اجتماعی که منابعش از محل ۷درصد سهم کارگر و ۲۰درصد سهم کارفرما یا صندوق بازنشستگی کشوری با حدود همین نصاب چه فرقی با هویت حقوقی صندوق بازنشستگی نفت که منابع  آن با ۶درصد سهم کارمند ۱۹درصد سهم دولت شرکت ملی نفت دارد، که آنها تابع قوانین ومقررات موضوعه و احکام تکلیفی بودجه‌ای و احکام سند بالادستی برنامه‌‌های پنج ساله توسعه هستند اما این صندوق تابع نیست؟

۱۲- از سازمان حسابرسی و دیوان محاسبات کشور و همچنین سازمان ثبت اسنادی که صندوق بازنشستگی نفت را به عنوان یک موسسه غیر تجاری ثبت کرده راقم این سطور می‌پرسد مگر می شود  صندوق بازنشستگی نفت یک میلیارد دلار از تسهیلات صندوق توسعه ملی برای خرید فرآورده به عاملیت دو بانک پارسیان و صنعت و معدن وام بگیرد. آن وقت نام فعالیتش در ثبت شرکت‌ها، غیرتجاری تلقی شود؟ از بابت ثبت چنین صندوقی در ثبت شرکت‌ها از مراجع نظارتی و قضائی باید پرسید مگر می‌شود صندوقی به بزرگی صندوق بازنشستگی نفت با چندین دهه فعالیت و بیش از ۵۶۶ هزار میلیارد ریال دارایی در سال ۹۵ وقتی در سال ۹۴  به عنوان یک موسسه غیرتجاری ثبت می‌شود، سرمایه‌اش صفر ریال باشد؟

۱۳- چطور می‌شود ظرف یک سال یعنی حدفاصل سال ۹۴ و ۹۵ صندوقی با سرمایه صفر ریال مبلغی معادل ۶/۵۶ هزار میلیارد تومان دارایی کسب کند؟

ختم کلام. شفافیت بنگاه‌های اقتصادی را باید از شناسنامه و هویت حقوقی آنها آغاز کرد، آیا این هویت حقوقی برای دولت و مجلس و قوه قضائیه روشن و شفاف است؟ 

 

پی‌نوشت‌ها:

۱- شماره ۳۵۷۲۰ مورخ ۲۷/۱۲/۹۳ ثبت شرکت‌ها

۲- روزنامه رسمی ۱۶/۱/۹۴

 

منبع: روزنامه رسالت

منبع: انرژی امروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۳۹۱۴۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شارژ ۱۹ میلیارد دلاری صندوق توسعه/ تزریق ۱۰۰ همت به مسکن در ۱۴۰۳

بر اساس احکام بودجه، امسال ۱۹ میلیارد دلار برای حمایت از تولید وارد صندوق توسعه خواهد شد و ۱۰۰ همت به سرمایه بانک مسکن برای جهش تولید مسکن تزریق می‌شود.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، نگاهی به احکام بودجه ۱۴۰۳ در خصوص حمایت از تولید نشان میدهد از کانال‌های متفاوت شامل تخصیص مستقیم منابع دولتی و ارائه تسهیلات ریالی و ارزی، برنامه حمایت از تولید در دستور کار دولت و مجلس قرار خواهد گرفت.

در گام نخست از ۳۱ هزار میلیارد تومان منابع مستقیم لحاظ شده برای حمایت از تولید ۷۰ درصد در اختیار استان‌ها قرار خواهد گرفت. بر این اساس به هر استان حدود ۷۰۰ میلیارد تومان تخصیص خواهد یافت.۳۰ درصد مابقی نیز در اختیار دولت قرار خواهد گرفت. وقتی این منابع با تسهیلات بانکی تلفیق میشود به ۹۳ هزار میلیارد تومان تسهیلات ارزان قیمت تبدیل خواهد شد.

در سال جاری سرمایه بانک مسکن حدود ۱۰۰ همت افزایش خواهد یافت که از این فضا برای جهش تولید مسکن در سراسر کشور استفاده خواهد شد.

همچنین در سال ۱۴۰۳ حدود ۱۹ میلیارد دلار از محل فروش نفت؛ وارد صندوق توسعه ملی می‌شود که این رقم به عنوان تسهیلات در اختیار بخش خصوصی در جهت ارتقا تولید قرار خواهد گرفت.

۶۴۰ همت سرمایه گذاری مستقیم شرکت‌های دولتی نیز از دیگر کانال‌های اصلی ارتقا تولید در کشور خواهد بود.

دیگر خبرها

  • شارژ۱۹میلیارددلاری صندوق توسعه
  • وابستگی صندوق‌های بازنشستگی به بودجه دولت ناشی از چیست؟
  • شارژ ۱۹ میلیارد دلاری صندوق توسعه/ تزریق ۱۰۰ همت به مسکن در ۱۴۰۳
  • شارژ۱۹میلیارددلاری صندوق توسعه/تزریق۱۰۰همت به مسکن در۱۴۰۳
  • شرکت بیش از ۱۳ هزار داوطلب در آزمون استخدامی آموزش و پرورش مازندران
  • آخرین جزئیات از زمان رونمایی صندوق پوشش ریسک بازار سرمایه اعلام شد + فیلم
  • غفلت در بهره‌برداری از میادین مشترک نفت و گاز، چه بر سر آینده اقتصاد می آورد؟
  • صندوق سرمایه گذاری مشترک ایران و امارات تشکیل شود
  • رفع نیاز‌های فناورانه صنایع معدنی با کمک ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان
  • خبری مهم برای عرضه اولیه های بورسی